Vakantie in Suriname

Suriname hoort al jaren tot een van de populairste vakantiebestemmingen voor Nederlanders. In veel gevallen gaat het hierbij om toeristen die benieuwd zijn naar het gezamenlijke verleden tussen Nederland en Suriname of Nederlandse Surinamers die op bezoek gaan bij familie. Een derde steeds groter wordende groep toeristen zijn de toeristen die wel eens iets anders willen, geen zin hebben in een strandvakantie in de zon, maar de natuur in willen en op ontdekking uitgaan. Het grote voordeel dat Suriname heeft vergeleken met alle andere landen waar je dit zou kunnen, is dat er Nederlands gesproken wordt. Wel zo fijn als je midden in de jungle een keer de weg kwijt bent. In navolging hiervan zien we dat er steeds meer pakketreizen naar Suriname worden aangeboden. Dit kunnen volledig verzorgde rondreizen zijn of gewoon een heerlijke relaxvakantie op een van de voormalige plantages of op een resort.Een vakantie boeken naar Suriname

Het overgrote deel van de toeristen die een vakantie boekt naar Suriname kopen een los ticket en regelen de rest zelf via het internet. Toch worden er steeds meer pakketreizen aangeboden naar Suriname. Deze heb je in alle soorten en maten; van uitgebreide rondreizen naar alle uithoeken van Suriname, tot een echte zon-, zee- en strandvakantie op een van de luxe resorts die in Suriname te vinden zijn.
Het handige van een pakketreis boeken naar Suriname is dat veel al voor je geregeld is. Eenmaal aangekomen op Zanderije hoef je niet meer zelf een taxi te regelen of uit te vogelen waar je hotel is.
De pakketreizen die door Tui naar Suriname worden aangeboden staan bekend om de hoge standaarden die gehanteerd worden. Je verblijft in de mooiste resorts van het land en vanaf het resort kun je verschillende excursies maken.

Boek een exotische vakantie naar Suriname op Tui.nl

Overnachten

Tijdens een vakantie in Suriname kun je op de meest fantastische plaatsen terecht komen. Tijdens de weken die we in Suriname hebben doorgebracht hebben we geslapen in lodges midden in de jungle, in hotels direct in het toeristische centrum van Paramaribo en bij mensen thuis. Kortom, er is meer dan genoeg keuze. De prijzen van de verschillende accommodaties verschillen sterk en het is verstandig om vooraf goed te kijken hoeveel tijd je in je hotel gaat doorbrengen. Als je er wat meer tijd doorbrengt, boek dan een wat duurdere hotel of lodge. Ga je er alleen slapen en dan weer door, geef dan wat minder geld uit. Wil je tijdens je verblijf in Paramaribo deel nemen aan het uitgaansleven, dan doe je er verstandig aan om een hotel te nemen dicht bij het uitgaanscentrum. Het bekendste hotel van Paramaribo is het Torarica Hotel. Wil je hier overnachten, boek dan op tijd, want het hotel is meestal volgeboekt. Is het niet gelukt er een kamer te bemachtigen, dan kun je er tegen een kleine vergoeding gebruik maken van het zwembad. In Paramaribo hebben we in het Hotel Palacio overnacht, een goed maar vrij simpel hotel.

Luxe vakantieresorts

Wil je jezelf echt verwennen tijdens je verblijf in Suriname, dan moet je een van de vele resorts boeken. Dit kan natuurlijk een van de vele lodges en resorts in de jungle van Suriname zijn, maar als je geen zin hebt zover te reizen zijn er in de buurt van Paramaribo ook enkele te vinden. De mooiste en meest luxe zijn te vinden in het Berg en Dal resort en het Plantage resort Frederiksdorp. Beide resorts beschikken over prachtige lodges en kamers waar je in alle luxe van je vakantie in Suriname kunt genieten.
De lodges en resorts die in de binnenlanden van Suriname liggen, hebben een wat mooiere ligging, maar veel luxe is er niet. Dit omdat de aanvoer van goederen er beperkt is en elektriciteit en stromend water afwezig zijn.

De Surinaamse keuken

De Surinaamse keuken bestaat uit een mengeling van keukens uit zo goed als alle werelddelen. Dit heeft natuurlijk te maken met de bewogen geschiedenis van het land. De meest voorkomende gerechten, die je tijdens je vakantie in Suriname zal tegenkomen zijn roti, nasi goreng, bami, saoto soep, moksi en pom. Een van de belangrijkste ingrediënten in de Surinaamse keuken is kip. Dan bedoelen we niet de kipfilets die je in Nederland in de supermarkt koopt, maar een kip die grofweg ik stukken is gehakt inclusief de botjes. Dit zorgt natuurlijk wel voor wat extra smaak. Veel van de gerechten worden op smaak gebracht met madame-jeanettes pepers, knoflook en maggiblokjes. Als ze zien dat je toerist bent wordt gelukkig in bijna alle gevallen aan je gevraagd of je het eten met of zonder peper wil. Kun je niet zo goed tegen heet eten, neem dan zonder of vraag de peper apart.

De echte Surinaamse keuken proef je natuurlijk het best bij de mensen thuis. Een goed alternatief hiervoor zijn de vele kleine eethuizen die je langs de kant van de weg tegenkomt. Zitgelegenheid is er in veel van de gevallen niet en je eten krijgt je in een plastic bakje, maar de kwaliteit is goed. Ben je in Paramaribo, dan heb je in de wijk Blauwgrond behoorlijk wat goede opties. Deze wijk ligt iets verder uit het centrum en kan het beste met de taxi bereikt worden. Op Blauwgrond zijn vooral Javaanse restaurants te vinden. Wie de Surinaamse roti wil proberen kan het beste naar de fastfoodketen Roopram gaan. Roopram ziet eruit als iedere willekeurige fastfoodketen, maar verkoopt bijzonder goede roti.

Suriname met kinderen

Suriname is een hele leuke vakantiebestemming met kinderen. Als je het programma tijdens je verblijf in het land een beetje aanpast aan de wensen van de kids zou het zomaar eens een onvergetelijke vakantie kunnen worden. Welk kind wil er nu niet terug op school komen en vertellen over een nachtelijke kanotocht op zoek naar kaaimannen, een zeeschildpadden- of dolfijnentour, of dat ze tijdens een wandeling door het oerwoud een heuse wilde vogelspin hebben gezien.
Bijkomend voordeel van een vakantie in Suriname met kinderen is dat de kinderen zichzelf aan iedereen verstaanbaar kunnen maken; wel zo handig.

Stranden

Hoewel Suriname aan de Atlantische Oceaan ligt zijn er in het land weinig tot geen echte zandstranden te vinden. Een azuurblauwe zee, parelwitte stranden gevuld met parasols en ligbedjes zul je in Suriname niet tegenkomen. Dit komt voornamelijk omdat de kustregio van Suriname gevormd wordt door ondoordringbare mangrovebossen en met slib en modder gevulde stranden. Belangrijkste oorzaak hiervan is de Surinamerivier. Deze rivier neemt slib en modder mee uit de Amazone en gooit het weer terug op het land. Toch zijn er enkele plaatsen te vinden waar er wel een soort van strand gevormd is. Het bekendste voorbeeld hiervan is Braamspunt. Dit is echter in geen enkel opzicht te vergelijken met de stranden die je in andere vakantieregio’s tegenkomt.

Gelukkig zijn er in Suriname enkele alternatieven te vinden. White Beach aan de Surinamerivier is waarschijnlijk het bekendste voorbeeld. Een alternatief voor White Beach is de Cola kreek bij Zanderije.

Excursies

Wie iets meer dan alleen Paramaribo wil zien tijdens zijn vakantie in Suriname is bijna verplicht om diverse excursies te maken. Bij de verschillende reisbureaus kun je tijdens je vakantie een breed scala aan excursies boeken. Wil je liever vooraf al weten wat je wanneer gaat doen tijdens je vakantie, dan heb je de mogelijkheid om dit eerst online te doen. Of het nu een fietstocht is langs een van de historische plantages op Commewijne of een meerdaagse excursie met het vliegtuig naar het binnenland. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het hoort tot de mogelijkheden tijdens je vakantie in Suriname.
Zelf hebben we tijdens onze vakantie in Suriname meerdere excursie en tochten gemaakt. De trip naar Knini Paati in de binnenlanden en de fietstocht langs Fredericksdorp en de Commewijnerivier horen tot onze favorieten.

Uitgaan

Wie het uitgaansleven van Suriname wil ontdekken moet in Paramaribo zijn. Het nachtleven van Paramaribo speelt zich af rondom het Torarica Hotel, beroemde bars zoals “ ’t Vat ” en “Bar Zuid” zijn in dit deel van de stad te vinden. Als je na en paar drankjes het echte nachtleven van Suriname wil gaan ontdekken moet je door naar de clubs. Er zijn enkele clubs in de omgeving van het Torarica Hotel, voor andere zul je een taxi moeten nemen.
Eenmaal uitgefeest is het verstandig om een taxi terug naar je hotel te nemen. In de nacht zijn sommige delen van Paramaribo niet veilig om als toerist doorheen te lopen.